Věřitelský výbor rozhodne o prodeji Gearworks

Středa, 22. 2. 2017, 10:39 - OSTRAVA - Společnost Vítkovice Gearworks ze skupiny Vítkovice, stále řízené miliardářem Světlíkem, je na prodej. Vítkovice Gearworks jsou od loňského roku v insolvenci.

V této souvislosti jistě stojí za připomenutí, že v minulosti o firmu projevil eminentní zájem Světlíkův dlouhodobý přítel a obchodní partner Martin Ulčák. Vítkovice Gearworks měl spolu se společností Hutní montáže získat zápočtem za pohledávku, kterou loni v létě odkoupil od Raiffeisen BANK. Z lišáckého plánu dvojice Světlík-Ulčák ale nakonec muselo, po důrazných protestech minoritních akcionářů, sejít…

Věřitelský výbor Vítkovice Gearworks bude dnes rozhodovat, zda prodej této firmy bude v kompetenci insolvenčního správce nebo samotného dlužníka. S ohledem na dlužníkem již v minulosti pořádaná pochybná výběrová řízení, kdy byl Vítkovicemi Martin Ulčák prokazatelně zvýhodňován, měl např. k dispozici nabídky předložené konkurenty( pozn. redakce), je jediné správné a transparentní řešení, aby byl prodej Vítkovice Gearworks plně v režii insolvenčního správce.

Zdroj: pravdaosvetlikovi.cz 

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky