Ve Vítkovické nemocnici se loni narodila Análie a Jakomo

Úterý, 5. 1. 2016, 11:37 - OSTRAVA - Stále více dětí od svých rodičů dostává neobvyklá, neotřelá exotická jména. I ve Vítkovické nemocnici v Ostravě, kde se v roce 2015 narodilo celkem 1403 dětí, se s tímto fenoménem setkávají stále častěji. Mezi novorozeňaty tak v loňském roce byl například malý Jakomo, Emporio King, David Chuanito, Karlos Paul. Mezi neobvyklá dívčí jména patřila například Análie, Keitlin či Nairi.

Ve Vítkovické nemocnici se v loňském roce narodilo o 72 dětí méně než v roce 2014, což bylo ovlivněné krátkou rekonstrukcí porodního sálu. „Mezi dětmi, které se u nás loni narodily, bylo 714 chlapců, 689 děvčat a dva páry dvojčat,“ uvedla staniční sestra porodního sálu Mgr. Petra Chromková s tím, že nejrušnějším měsícem byl duben se 142 porody.

Porodnice Vítkovické nemocnice nabízí soukromí v podobě samostatných porodních boxů. Má úzce zavedený systém rooming-in, to znamená, že maminka má dítě u sebe na pokoji téměř nepřetržitě. Samozřejmostí je možnost přítomnosti partnera nebo blízké osoby.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky