Ve Štramberku soutěžili hasiči o nejtvrdšího z nich

ilustrační foto
ilustrační foto
Sobota, 16. 9. 2017, 18:14 - ŠTRAMBERK - V sobotu proběhla v malebném prostředí města Štramberk a na světoznámé trůbě soutěž s názvem Nejtvrdší hasič přežije, z anglického TFA – Toughest Firefighter Alive, která byla zároveň poslední soutěží letošního ročníku Poháru ředitele Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v TFA 2017.

I když počasí letos nepřálo tak jako v minulých ročnících, zkušení borci se poprali statečně s nelehkými podmínkami a podali vynikající výkony. Celá soutěž se nesla v duchu fair play soutěžení. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 26 závodníků z České republiky a Polska. Opět závodili ve dvou kategoriích - A do 40 let věku a B nad 40 let věku. Letos nebylo rozlišeno, zdali se jedná o závodníky z řad dobrovolných či profesionálních hasičů, jediným kriteriem tak byl věk.

V kategorii A zvítězil David Pašek z SDH Bohuslavice v čase 05:15 minuty, druhou příčku obsadil Martin Koliba z SDH Metylovice časem 05:36 minuty a třetí skončil Rudolf Mališ taktéž z SDH Metylovice v čase 05:51 minuty.

Kategorii B opanoval Marcin Zdzieblo z Polské republiky (KM PSP Zory) v čase 04:39 minuty, druhý skončil Michal Přecechtěl z HZS Olomouckého kraje v čase 05:17 minuty a na třetí příčku dosáhl Roman Viej z HZS Moravskoslezského kraje časem 05:23 minuty.

Byly také vyhlášeny celkové výsledky Poháru ředitele Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v TFA 2017. V kategorii A zvítězil David Pešek z SDH Bohuslavice, druhý skončil Petr Boček - profesionální hasič a třetí příčku obsadil Václav Koterec z SDH Darkovice.

V kategorii B v Poháru ředitele v TFA 2017 zvítězil Miroslav Hanel z SDH Darkovice, druhou příčku obsadil Miroslav Balada z SDH Bobrovníky a na třetí příčku dosáhl Leopold Hejneš z HZS MSK.

Závěrečný ceremoniál předání cen vítězům se nesl ve slavnostním duchu, neboť ceny předával starosta města Štramberk David Plandor, generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky generálmajor Drahoslav Ryba a ředitel Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje plukovník Vladimír Vlček.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky