Ve Frýdku-Místku budují snoezelenovou místnost pro nevidomé

Čtvrtek, 25. 8. 2016, 9:45 - FRÝDEK-MÍSTEK - Opavská obecně prospěšná společnost KAFIRA otevře již brzy ve svém středisku ve Frýdku-Místku snoezelenovou místnost. Na rozdíl od většiny podobných prostor v Česku bude snoezelen vybudovaný díky stotisícové podpoře Nadace ČEZ i pomoci dalších partnerů zaměřen na práci s dětmi i dospělými se zrakovým postižením, kterým se KAFIRA věnuje.

„Pravidelný pobyt a činnost hendikepovaných lidí ve snoezelenu pod vedením odborníků zlepšuje jejich smyslové vnímání i představivost a zároveň rozvíjí prostorovou orientaci, jemnou motoriku i koncentraci,“ vysvětlila Daniela Horáková z KAFIRY.

KAFIRA poskytuje služby dětem od 7 let, dospělým i seniorům se zrakovým nebo kombinovaným postižením. Hlavním cílem organizace, která působí v Moravskoslezském kraji, je podpora jejich soběstačnosti a samostatnosti při zvládání běžných činností, ale také pomoc při výběru vhodných kompenzačních pomůcek, nabídka volnočasových aktivit i vzdělávání a podpora při získávání a udržení práce.

redakce Ostrava Online

 



« zpět do rubriky