V Třinci na silnici zahynulo dítě

Pondělí, 2. 5. 2016, 15:59 - TŘINEC - Osmiletý chlapec zahynul v neděli pod koly vozu. Nehoda se stala na ulici Koperníkové v Třinci blízko křížení s ulicí kpt. Nálepky před šestnáctou hodinou.

Odstartoval k ní i vrtulník. „Dítě už při příjezdu záchranářů nejevilo žádné známky života. Základní první pomoc se mu pokoušeli poskytnout svědkové události srdeční masáží. Posádka sanitního vozidla a posléze i vrtulníku v tom pokračovala rozšířenou resuscitací. Chlapec bohužel utrpěl závažné poranění hlavy a ani hodinu trvající snaha o obnovení srdeční činnosti nevedla k úspěchu. Zemřel na místě,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Jak doplnil mluvčí policie Vlastimil Starzyk, auto nesrazilo dítě na přechodu. „Příčiny tragické události šetříme. Sedmadvacetiletý řidič měl negativní zkoušku na alkohol,“ sdělil mluvčí. Podle svědků vběhl chlapec do silnice zpoza stojících aut. „Tato komunikace není pro chodce moc bezpečná, protože všude podél ní parkují vozy. I přechod, který je poblíž neštěstí, je hodně nepřehledný,“ zmínil jeden ze svědků.

redakce Ostrava Online



« zpět do rubriky