V Široké Nivě shořelo staré Porsche 944. Foto

Pátek, 15. 4. 2016, 18:35 - STARÁ NIVA - Hasiči ze tří jednotek byli vysláni v pátek chvíli před polednem k požáru osobního automobilu do obce Široká Niva na Bruntálsku. Naštěstí se požár obešel bez zranění, i když způsobil vysokou škodu.

Operační středisko přijalo tísňové volání v 11:39 hodin a ihned na místo vyslalo 3 jednotky hasičů. Po příjezdu na místo byl již celý automobil zachvácen plameny. Vozidlo stálo poblíž rodinného domu, proto byly urychleně nasazeny vodní proudy k hašení vozidla. Zároveň tak bylo zabráněno přenosu požáru na vedle stojící rodinný dům.

Uhašení požáru hasičům zabralo asi 10 minut, veterán Porsche 944, ročník výroby 1983, však kompletně shořel. Na místo vyjel také vyšetřovatel požárů HZS MSK územního odboru Bruntál, který po podrobné prohlídce vozidla a na základě výpovědi řidiče stanovil jako příčinu vzniku požáru technickou závadu na palivové soustavě vozidla.

Škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun. Paradoxní na celém požáru je fakt, že majitel těsně před požárem absolvoval první jízdu po zimě. Bohužel to byla i jízda poslední. Při požáru nedošlo k žádným újmám na zdraví či životech.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky