V pátek skončí hra VIAOVA 750 velkým superfinále

Čtvrtek, 29. 6. 2017, 6:04 - OSTRAVA - Finálové klání hry VIAOVA 750 se uskuteční již tento pátek 30. června v podhradí Slezskoostravského hradu v ostravské prezentační zóně v rámci Festivalu v ulicích. Zde se finalisté od 12 do 19 hodin utkají o postup do superfinále, ve kterém se hraje o atraktivní ceny. Pro vítěze je připravena plavba lodí pro dva po západním Středomoří. Ve hře je aktuálně zapojeno 1440 hráčů.

Finálového kola se zúčastní nejen hráči, kteří úspěšně vyřeší všechny teoretické otázky a praktické úkoly a budou mít všechna hrací okna označena jako úspěšně splněná, ale i ti, kteří si postup do finále zajistili automaticky tím, že nejrychleji splnili všechny podmínky prémiových otázek číslo 10 nebo 20. Všechny úkoly bylo potřeba splnit nejpozději do úterní půlnoci.

Účast ve finále je podmíněna předložením platného e-ticketu, který bude zaslán každému úspěšnému hráči. Každý finalista dostane finálovou otázku, na kterou bude odpovídat individuálně za přítomnosti rozhodčího. Úkolem hráče bude zodpovědět finálovou otázku nejen správně, ale i v co nejkratším čase. Deset nejrychlejších hráčů se pak nominuje do superfinále, kde budou hrát o některou z atraktivních cen. Superfinále se uskuteční ještě v pátek od 19.30 hodin před veřejností na pódiu Ostrava 750. v podhradí Slezskoostravského hradu.

Deset finalistů najednou bude odpovídat na stejné otázky v určeném časovém limitu pomocí elektronického zařízení. Pořadí hráčů v superfinále bude stanoveno podle počtu bodů získaných v superfinále. V případě rovnosti bodů více hráčů v superfinále bude rozhodující čas splnění finálového úkolu. V případě rovnosti bodů i času splnění finálového úkolu bude pořadí hráčů stanoveno vědomostním kvízem – rozstřelem. Hráči se stejným počtem bodů v superfinále i shodným časem splnění finálního úkolu budou odpovídat současně na stejnou otázku. Vítězem rozstřelu se stane hráč, který správně odpoví na otázku, na kterou druhý hráč odpoví chybně.

Hra VIAOVA 750 je součástí celoročních oslav 750 let města Ostravy a byla určena hráčům všech věkových kategorií. Hra probíhala formou vědomostního kvízu, který byl tvořen teoretickými otázkami a praktickými úkoly. Ilustrovala dlouhou historii města a připomínala jeho významné události. Během hry zavedla hráče celkem na 30 vybraných míst v Ostravě. 

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky