V Ostravě zabíjel oheň

Čtvrtek, 27. 7. 2017, 10:51 - OSTRAVA - U požáru domu v Ostravě zasahovali spolu s ostatními složkami Integrovaného záchranného systému ve středečních nočních hodinách moravskoslezští záchranáři. Informaci o události obdrželi krátce po dvaadvacáté hodině od hasičů s tím, že je na místě zraněná osoba. Na pomoc byla vyslána posádka rendez-vous a rychlé zdravotnické pomoci, spolu s týmem pro speciální činnosti.

Mluvčí záchranářů Lukáš Humpl uvedl: "Záchranáři ošetřovali jednačtyřicetiletou ženu, která při požáru utrpěla rozsáhlé poranění.

Zasahující lékař zjistil popáleniny na devadesáti procentech jejího těla. Posádky zajistily vstup do kostní dřeně a zahájily podávání léků, provedly rovněž prvotní ošetření popálených ploch. Postižená byla uvedena do umělého spánku a transportována do popáleninového centra FN Ostrava. Její stav byl v době předání kritický. Při požáru došlo k úmrtí další osoby, kterou však záchranáři neošetřovali a nemají k ní žádné informace." 

Mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák k tragédii řekl: „U tragického požáru bytu zasahovali ve středu hasiči v Ostravě-Porubě. Při události zemřela jedna osoba, druhou se podařilo zachránit. Operační středisko bylo o požáru informováno dvě minuty po dvaadvacáté hodině. Na místo byly ihned vyslány dvě hasičské jednotky z ostravských stanic v Porubě a Zábřehu s cisternami i výškovou technikou.

V době příjezdu první jednotky k události se v požárem zasaženém bytě nacházeli dva lidé. Hasiči vnikli dovnitř se zavodněným vodním proudem a po krátkém průzkumu uvnitř našli jednu usmrcenou a jednu těžce zraněnou osobu, tu z bytu zachránili a předali ji do péče přivolané záchranné služby.

Požár byl zlikvidován krátce před třiadvacátou hodinou. Jeho příčiny šetří vyšetřovatelé z řad hasičů a policie, majetková škoda byla vyčíslena na 150 tisíc korun." Řekl mluvčí na závěr

redakce Ostrava Online

.

« zpět do rubriky