V Ostravě se vraždilo. Policisté mají podezřelého

Čtvrtek, 22. 6. 2017, 11:36 - OSTRAVA - Policisté vyšetřují vraždu šestačtyřicetiletého muže, která se stala v úterý večer v Ostravě - Vítkovicích.

Vše začalo před 22 hodinou nahlášením požáru v jednom panelákovém bytě hasičům, a ti našli při jeho likvidaci tělo s bodnořeznými ranami na krku.

Vyšetřovateli byla nařízena soudní pitva zavražděného.

Mluvčí moravskoslezských policistů Lenka Sikorová k vraždě uvedla: " Včera policisté zahájili trestní stíhání  čtyřiačtyřicetiletého muže jako obviněného ze zvlášť závažného násilného trestného činu. Kriminalisté již v brzkých ranních hodinách přišli na stopu, která je záhy přivedla k podezřelé osobě. Ta byla ještě během včerejška vyslýchána a v závěru dne také obviněna ze zvlášť závažného zločinu vraždy.

Té se měl obviněný dopustit v úterý okolo dvacáté hodiny večerní v jednom z panelákových bytů v Ostravě – Vítkovicích. Podle zatím zjištěných informací měli muži společně konzumovat alkohol, pohádali se a vzájemně napadli. Obviněný pak zaútočil nožem. Oběti bylo způsobeno několik bodnořezných ran, na jejichž následky zamřel.

Tělo bylo přibližně okolo půl desáté hodiny večer nalezeno při hašení požáru a jako bezprostřední příčiny smrti byly stanoveny řezná a bodná zranění.  

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vzetí podezřelého, který má za sebou násilnou kriminální minulost, do vazby. 

Protože se tohoto činu obvivěný dopustil zvlášť surovým způsobem, může být odsouzen na patnáct až dvacet let nebo potrestán výjimečným trestem.

Příčiny požáru vyšetřují kriminalisté, kteří pracují s verzí úmyslu i nešťastné okolnosti." Řekla na závěr k případu tisková mluvčí.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky