V Ostravě probíhá dotazníkový průzkum nakupování v centru

Petr Sedláček
Petr Sedláček
Pátek, 19. 5. 2017, 11:35 - OSTRAVA - Až do neděle 28. května se radnice v rámci dotazníkového šetření ptá obyvatel Ostravy na dopravu a využívání služeb a obchodů v centru města. Dotazování probíhá v historickém centru města a v obchodním centru. Průzkum provádějí proškolení studenti, kteří se na začátku rozhovoru prokáží tazatelským průkazem

"Dotazníkový výzkum prokáže, jaký způsob dopravy volí občané při svých cestách za obchodem a službami, další otázky jsou zaměřeny na atraktivitu daného obchodního centra či obchodní ulice a na to, co chybí lidem v centru města, aby zde více a častěji nakupovali nebo trávili volný čas," uvedla tisková muvčí města Andrea Vojkovská.

Tazatelé se pohybují ve Stodolní ulici, Umělecké ulici, u pasáže Vesmír, na Masarykově a Jiráskově náměstí, v Husově sadu anebo po Sýkorově mostu. Veřejnost na studenty s dotazníky může narazit také v obchodním centru Forum Nová Karolina.

Průzkum probíhá ve spolupráci statutárního města Ostravy, Moravskoslezského kraje a odborné organizace CI2, o. p. s. Jeho výsledky budou představeny na podzim 2017 a poslouží magistrátu města jako podklad pro zlepšování veřejné, cyklistické a pěší dopravy ve městě a pro oživení historické části města.

Výzkum dopravního a nákupního chování obyvatel je prováděn v Ostravě a v Opavě v rámci evropského projektu „RESOLVE – Sustainable mobility and the transition to a low-carbon retailing economy” podpořeného  z Operačního programu INTERREG EUROPE. Výsledky průzkumu budou sloužit jako podklad pro zlepšení dopravních systémů a služeb ve městě s cílem podporovat udržitelnou mobilitu a snížit zatížení životního prostředí emisemi z dopravy. Cílem je rovněž podporovat maloobchod v centru města.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky