V Orlové se porvalo několik desítek Romů

Neděle, 28. 2. 2016, 20:39 - ORLOVÁ - V Orlové, v neděli odpoledne, rozháněli policisté hromadnou rvačku tří romských klanů. Celkem se do sebe pustilo zhruba šedesát lidí. Někteří dokonce použili tyče a násady na nářadí.

Ve čtvrti, kde žije pouze toto etnikum - na ulici Spojenců, začalo vše po jedné hodině odpoledne konfliktem mezi dvěma osobami.

Na místě  zasahovalo několik hlídek Policie ČR a strážníků místní městské policie. Avšak až příjezd Zásahové jednotky a Speciální jednotky policejního ředitelství Moravskoslezského kraje Ostrava i s psovody, znamenal definitivní konce hromadné výtržnosti.

Mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková vše okomentovala takto: "Konflikt byl záhy potlačen a na služebnu bylo převezeno sedm osob, z toho tři byli zadrženi. Jedna osoba byla napadena dřevěnou tyčí a utrpěla drobná poranění.

Policisté zahájili úkony trestního řízení přečinu rvačka. Je pravděpodobné, že po rozpletení okolností, příčin, motivu a individuálního zapojení do konfliktu, právní kvalifikace bude rozšířena o přečin výtržnictví." Dodala na závěr nluvčí.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky