V Opavě bude na náměstí kluziště

Pondělí, 11. 1. 2016, 7:24 - OPAVA - V Opavě, na Horním náměstí před Slezským divadlem, bude po více než 40 dní stát mobilní kluziště. Jeho výstavbu a provoz zajišťuje Martin Žižlavský a podpořilo jej také statutární město Opava. Proto bude pro základní a mateřské školy zpřístupěno v pracovním týdnu každé dopoledne zcela zdarma. Odpoledne a o sobotách a nedělích si může zabruslit také veřejnost.

Kluziště bude fungovat od 12. ledna do 22. února. Školy jej mohou navštívit v době od 8 do 15 hodin. Jelikož má kluziště velikost 12 x 18 metrů, jeho kapacita je asi 40 lidí na hodinu. Pořadatel se rozhodl, že všem dětem, které dopoledne v rámci škol kluziště navštíví, zajistí čaj zdarma.

Provoz pro veřejnost bude každý pracovní den od 15 do 19 hodin s tím, že vstup na kluziště začíná každou celou hodinu. V týdnu od 15. února, kdy budou mít opavské děti prázdniny, bude kluziště otevřeno po celý den dětem i veřejnosti od 10 do 19 hodin. Vstupné je pro dospělého 20 korun, pro děti do 10 let 10 korun.

O sobotách je kluziště otevřeno všem věkovým kategoriím bez rozdílu od 10 do 20 hodin a o nedělích od 10 do 18 hodin. Pořadatel by také rád uspořádal několik kulturních či sportovních vystoupení, diskotéku na ledě atd. Již teď zve na hokejový zápas, který můžete zhlédnout v neděli 24. ledna od 14 do 18 hodin a taktéž v sobotu 30. ledna ve stejném čase.

Bruslení nezkazí ani případné teplé počasí, protože povrch kluziště je umělý se speciální emulzí, která vydrží i do vyšších teplot. U kluziště budou umístěny stánky s občerstvením. V přilehlém stanu se můžete ohřát, přezout či občerstvit. Výtěžek z prodeje občerstvení půjde na uhrazení provozu kluziště.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky