V Jeseníkách zemřel běžkař

ilustrační foto
ilustrační foto
Sobota, 5. 3. 2016, 20:39 - PRADĚD - Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly spolu se členy horské služby u návštěvníka hor v Jeseníkách. Dnes, 5. března po půl druhé odpoledne, byli operátoři záchranářů informováni o kolapsu muže v terénu, a to v oblasti Pradědu. Na místo byla vyslána pozemní posádka rychlé zdravotnické pomoci z Vrbna pod Pradědem a k misi vzlétl rovněž vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

Devětapadesátiletý muž náhle zkolaboval při túře na běžkách. První pomoc mu za současné telefonické asistence operátorky poskytovali svědkové.

K těm se záhy přidal náhodně přítomný záchranář a členové horské služby. Vzhledem k selhání základních životních funkcí prováděli srdeční masáž. Použili i automatický externí defibrilátor, včetně opakovaných  defibrilačních výbojů.

Na skútru a čtyřkolce byla na místo události přiblížena posádka sanitního vozu a také letečtí záchranáři. Týmy zdravotníků dále pokračovaly ve snaze o záchranu pacienta.

Ani hodinová resuscitace za použití přístrojové techniky a léků však nevedla k obnovení srdeční činnosti. Zasahující lékař tak musel nakonec konstatovat smrt postiženého.       

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky