V Háji ve Slezsku mají nový skatepark

Neděle, 21. 8. 2016, 10:10 - HÁJ VE SLEZSKU - Jediný skatepark na území mezi Ostravou a Opavou, v Háji ve Slezsku, slouží od 20. srpna všem místním milovníkům skateboardů, kol, koloběžek i bruslí. Součástí skateparku za půldruhého milionu korun je několik překážek i tenisová stěna. Ve výstavbě unikátního hřiště na severu Moravy pomohla Háji Nadace ČEZ 300tisícovým příspěvkem.

Skatepark o rozměrech 30 x 12 metrů nabízí necelou desítku překážek v různých stupních obtížnosti. Překážky jsou z betonu, jenž zajišťuje jejich maximální odolnost a bezpečnost. Obec původně počítala s výdaji ve výši milionu korun, ale díky grantu Nadace ČEZ a příspěvku místní firmy Vibrobeton mohla rozpočet, a tím pádem i počet a kvalitu instalovaných prvků, navýšit. Z jedné strany navíc ke skateparku připojila ještě tenisovou stěnu. „V obci máme několik kurtů a trénink na stěně je velice žádaný. Při budování areálu jsme tak chtěli vyhovět nejen dětem a mladým lidem, kteří mají talent a zálibu v jízdě na skatu nebo bruslích, ale i tenisovým nadšencům,“ uvedl starosta Háje ve Slezsku Karel Palovský.

Víceúčelový areál vznikl na přání místních dětí a jejich rodičů. „Neváhali jsme jejich žádosti vyjít vstříc. Chceme našim dětem nabízet stejné podmínky, jaké mají jejich vrstevníci ve větších městech, kde si jich ale často ani neváží. Ne všechny baví třeba fotbal nebo hokej a nový sportovní areál tak může dát příležitost k rozvoji i další skupině talentovaných mladých lidí z naší obce a ostatních menších sídel v okolí,“ dodal Karel Palovský. Jak nápaditě se dají možnosti nového skateparku využít, ukázali během sobotního otevření členové VSA Xtreme Teamu, kteří svým uměním nadchli přítomné děti i dospělé. Těm bude nový sportovní areál v Háji ve Slezsku otevřen od nynějška neomezeně.



redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky