V centru Ostravy zemřeli na přechodu dva chodci

Neděle, 10. 1. 2016, 20:33 - OSTRAVA - V Ostravě, na Sokolské třídě u vozovny trolejbusů, se dnes těsně po šesté hodině večer stala velice vážná nehoda, při které na přechodu pro chodce zemřeli dva lidé.

Čtyřiačtyřicetiletý řidič osobního vozu mitsubishi je při přecházení srazil a oba svým zraněním podlehli. Na místě tragedie byla na dvě hodiny zastavena doprava.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl k nehodě uvedl: "První týmy dorazily k postiženým během pěti minut od nahlášení. Chodci, muž ani žena, nejevili v okamžiku příjezdu záchranářů žádné známky života. U postižených probíhala laická první pomoc,  zdravotníci ihned zahájili rozšířenou resuscitaci. Za podpory přístrojové techniky a léků se v dalších desítkách minut pokoušely obnovit srdeční činnost . Oba však utrpěli mnohočetná poranění, která byla smrtelná a veškerá snaha o jejich záchranu se ukázala jako marná. Na místě události zasahovala také interventka záchranářů, která několika osobám poskytovala první psychickou pomoc." Řekl na závěr mluvčí.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky