V bohumínském Viadrusu zvýší platy o 5%

VIADRUS - procházka továrnou (2017)

Čtvrtek, 7. 12. 2017, 16:02 - BOHUMÍN - Největší český výrobce topenářské techniky, společnost Viadrus dokončila kolektivní vyjednávání. Vedení podniku se s odbory dohodlo na 5-ti procentním nárůstu platů pro příští rok a zavedení věrnostního příplatku pro dlouholeté zaměstnance. Měsíční plat v bohumínské firmě se tak zvýší v průměru o více než 1400 korun.

„Naší snahou bylo vyjít vstříc požadavkům odborů, ale v rozsahu přiměřeném aktuální situaci v našem oboru, která je ovlivněna řadou negativních faktorů, od nárůstu cen vstupů až po velké výkyvy prodejů v důsledku kotlíkových dotací,“ uvedl nový generální ředitel společnosti Viadrus Petr Teichmann.

Kolektivní vyjednávání ve firmě začalo v září a mělo 5 kol. Podle dnes uzavřené kolektivní smlouvy se zaměstnancům od ledna 2018 zvýší platy o 5 %, což představuje pro dělnické profese nárůst tarifů o 1320 korun měsíčně a pro pracovníky THP nárůst smluvní mzdy o 1250 korun měsíčně.

„Podařilo se nám najít kompromis a prosadit novou formu zaměstnaneckých benefitů, která je odstupňována podle odpracovaných let v podniku. Bude to konkrétní forma odměny pro dlouholeté zkušené pracovníky,“ dodal Aleš Spiewok, předseda OS KOVO Viadrus. Zaměstnanci pracující nepřetržitě v podniku 10 let a více dostanou jednorázovou odměnu od 6 do 25 tisíc korun podle odpracovaných let.

Video: Viadrus.cz

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky