Útočníka zastavila žena legálně drženou pistolí. Poznáte ho?

tramvaj 2

Čtvrtek, 14. 12. 2017, 11:56 - OSTRAVA - Ostravští policisté pátrají po nebezpečném násilníkovi, který napadl cestující v tramvaji linky číslo osm. K útoku došlo v sobotu 9. prosince, krátce po půl deváté večer v Ostravě -Mariánských Horách na ulici 28. října během jízdy tramvaje do centra města, mezi zastávkami Krajský úřad a Karolina.

Mluvčí policistů Gabriela Holčáková k útoku uvedla: "Zatím nezjištěný útočník brutálně napadl pětadvacetiletou ženu a čtyřiatřicetiletého muže. Toho nejprve udeřil hlavou a pěstí do obličeje, v důsledku tohoto úderu jeh oběť upadla na zem. Potom muž zaútočil i na ženu, ktero udeřil rukou. Agrese pokračovala i vůči ležícímu muži, kdy napadeného udeřil lahví do hlavy takovou razancí, že se lahev rozbila a do ležícího ještě kopl.

Dalšímu násilí zamezila sedmadvacetiletá cestující, která se útočícímu muži postavila, ozbrojena legálně drženou střelnou zbraní. Až poté útočící muž svého jednání zanechal a usedl zpět na sedadlo.

Podezřelý muž vystoupil na zastávce Karolina a místo opustil. Obě oběti byly ošetřeny lékařem, doba způsobeného zranění není dosud specifikována.

K objasnění okolností události policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, po zjištění nových skutečností může dojít ke změně právní kvalifikace. Jakékoli informace k osobě přijmou policisté na lince 158 a za pomoc děkují." Dodala mluvčí na závěr.

Pachateli skutku hrozí aktuálně trest odnětí svobody až na tři léta.

redakce Ostrava Online

 

tramavaj 1

tramvaj 3

« zpět do rubriky