Ulice na Jihu oživila nová vánoční výzdoba

Čtvrtek, 7. 12. 2017, 8:22 - OSTRAVA - Zcela nové vánoční osvětlení rozsvítilo městský obvod Ostrava-Jih první adventní neděli 3. prosince a ozdobilo ulice, stromy a budovy napříč celým obvodem. Městský obvod si ji v letošním roce pronajal za necelých 1,5 milionu korun od pražské firmy Bon Jour Illumination, s.r.o., která vyhrála výběrové řízení. Cena zahrnuje dodání výzdoby a veškerý servis.

Vánoční výzdoba je v LED provedení a září v bílozlatých barvách.  V letošním roce je výzdoba bohatší, rozšířila se například na ulicích Výškovická, Horní či Dr. Martínka. Obyvatelé Jihu se také dočkali několika novinek.  Tou největší atrakcí se jednoznačně stali dva 3D pětimetroví jeleni na kruhovém objezdu v Ostravě-Hrabůvce, kde se s nimi neustále přicházejí vyfotografovat malí i velcí obdivovatelé. Na stejném místě přibyl ještě jeden vánoční strom, v obvodu tak letos budou svítit hned tři.

„Na Vánoce se těším, těším se také na setkání s občany u adventního punče a rovněž mne těší pozitivní ohlasy na vánoční výzdobu. Ukazuje se, že nový způsob jednoletého pronájmu je lepší a umožní nám tak každoročně mít výzdobu jinou“ uvedl Martin Bednář, starosta městského obvodu Ostrava-Jih.

V neděli 3. 12. mohli lidé obdivovat slavnostní rozsvícení jednoho z nich, a to na náměstí SNP před Domem kultury Akord. Pro návštěvníky byl připraven také vánoční jarmark, Anděl se skřítky Stromovníky, kteří strom rozsvítili a bohatý kulturní program.

Další možnost jak si užít vánoční atmosféru budou mít lidé i druhou adventní neděli na pěší zóně u K-TRIA, kde od 10 hodin mohou zavítat na předvánoční jarmark s vůní skořice a vánočních pochutin, od 14 hodin proběhne doprovodný program s vánoční tématikou, v 15:30 si mohou vychutnat vánoční punč z rukou starosty městského obvodu Martina Bednáře a příjemně tak vyčkat na rozsvícení vánoční stromu v 16:15 hodin.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky