Ujíždějící řidič osobního automobilu havaroval

Pátek, 26. 8. 2016, 13:34 - PUSTÁ POLOM - V pátek o půl deváté ráno policejní hlídka kontrolovala provoz v obci Pustá Polom. Přitom viděla, jak ze směru od obce Budišovice přijíždí osobní motorové vozidlo tovární značky Renault Megané.

Na výzvu k zastavení však neznámý řidič zareagoval tak, že zastavil přibližně 30 metrů před policistou u pravého okraje vozovky, otočil se a jel zpět na Budišovice.

Za automobilem z místa kontroly okamžitě vyjel k pronásledování policista na  motocyklu i dvojčlenná policejní hlídka v automobilu.

Po chvíli však řidič ujíždějícího automobilu v levotočivé zatáčce nezvládl řízení, vyjel vpravo mimo silnici a své auto převrátil na střechu.

Při dopravní nehodě neutrpěl žádné zranění a rovněž zranění nevzniklo žádné jiné z přítomných osob. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50 tisíc korun.

Vůz řídil 62letý muž z Ostravy a orientační dechová zkouška u něj vyzněla negativně. Lustracemi v dostupných evidencích však bylo zjištěno, že v současné chvíli má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel a je podezření, že se svým jednáním dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Vše je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.



redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky