U příležitosti státního svátku se v pátek otevře radnice

Čtvrtek, 27. 10. 2016, 1:40 - OSTRAVA - Oslavy u příležitosti svátku čs. státnosti začnou již v 10 hodin dopoledne pietním aktem v Husově sadu, kde budou položeny věnce a kytice u Památníku bitvy u Zborova. Program Dne otevřených dveří Radnice města Ostravy se pak rozeběhne úderem 13. hodiny. Návštěvníky čeká prohlídka reprezentačních prostor radnice a vyhlídka z nejvyšší vyhlídkové radniční věže v České republice. Bohatý program je připraven i na Prokešově náměstí před budovou.

Specialitou letošního ročníku bude také cyklojízda z Prokešova náměstí k hlavní bráně ZOO Ostrava s kaštany a žaludy pro zvířata. Prvních sto účastníků jízdy od dostane volnou vstupenku na komentovanou prohlídku ZOO.

Od 13 do 18 hodin si mohou lidé prohlédnout reprezentační prostory radnice v doprovodu průvodců a vydat se na ochoz vyhlídkové věže radnice zdarma. Při prohlídce vybraných prostor radnice si návštěvníci prohlédnou sály zastupitelstva a rady města, jednací salonky, podívají se i do pracovny primátora a odnesou si zajímavé informace. Každoroční Den otevřených dveří přiláká stovky občanů, kteří chtějí znát minulost i současnost největší radniční budovy v České republice.

Na Prokešově náměstí jsou pro návštěvníky připraveny atrakce jako jízda v elektromobilu, prezentace ekologických vozů MHD, zajímavé i tajuplné experimenty v podání Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava a Dolní oblasti Vítkovice, energokola, speciální studentská formule, imisní měřící vůz Zdravotního ústavu se sídlem v Ostravě či možnost nechat si díky spolupráci s Městskou policií Ostrava forenzně označit jízdní kolo syntetickou DNA.

Den otevřených dveří Radnice města Ostravy končí v 18 hodin.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky