Tým Bonver Dakar Project už jen čeká na start Rallye Dakar 2016

Sobota, 2. 1. 2016, 9:17 - OSTRAVA - Tým Bonver Dakar Project úspěšně absolvoval přejímky před startem Rallye Dakar 2016. Všechny tři závodní tatry prošly technickými kontrolami a jsou tak připraveny na start nejnáročnější rallye světa.

Na ten je připraveno i takřka padesát členů týmu Bonver Dakar Project. Ti dorazili do Buenos Aires ve dvou skupinách, aby připravili techniku na slavnou dakarskou rallye. Po převzetí v přístavu ovšem měli spoustu práce. „Mechanici vyzvedli auta a hned na nich začali pracovat. Museli totiž udělat řadu změn, a to především na autě od Alberta,“ vysvětloval šéf týmu Tomáš Vrátný. Nejvíce práce měli mechanici s tím, aby vše upravili a připravili dle požadavku hendikepovaného andorrského pilota Alberta Llovery. Ten pojede s upravenou tatrou řízenou pouze pomocí speciálně připraveného systému řízení umístěného na volantu. „Je to čistě mechanický systém, který spojuje funkce pedálu brzdy a plynu na volantu. Pouze spojka je ovládaná servomotorkem. To umožňuje, aby auto mohlo být ovládáno jak prostřednictvím tohoto systému, tak pedály,“ popsal systém řízení Lloverův palubní mechanik Jaromír Martinec.

Všechny úpravy nezbytné k tomu, aby Albert Llovera odstartoval do Rallye Dakar 2016, se mechanikům podařilo dokončit těsně před technickou kontrolou před závodem. Tou prošly všechny tři tatry týmu Bonver Dakar Project bez problémů. „Všechno šlo hladce a brzy jsme byli hotoví. Administrativní přejímky byly pouze formalitou. Náš logistik Sujit za nás udělal hodně práce a my jsme jen sbírali razítka na jednotlivých stanovištích,“ pokračoval Tomáš Vrátný. „Teď budeme čekat, protože jsme odvezli auta do parc fermé, odkud je dostaneme až těsně před nájezdem na slavnostní zahajovací pódium závodu,“ dodal.

Text: Vojtěch Svoboda
Foto: Petr Lusk

« zpět do rubriky