Třinečtí kriminalisté odhalili sofistikovanou pěstírnu konopí

Čtvrtek, 20. 10. 2016, 10:37 - JABLUNKOV - Začátkem měsíce října 2016 se po několikaměsíčním rozpracování podařilo třineckým kriminalistům odhalit a zajistit pěstírnu konopí. K pěstování většího množství konopí docházelo v rekonstruované zemědělské usedlosti na Jablunkovsku, a to velmi sofistikovaným způsobem.

Třiačtyřicetiletý muž cizí státní příslušnosti pěstoval tyto rostliny takzvanou metodou „in door“ nejméně od měsíce dubna do října roku 2016. V uvedených pronajatých prostorech pěstoval rostliny za užití umělého osvětlení, tepelných zdrojů, za použití speciálních hnojiv a dalšího nezbytného zařízení podporujícího růst. Z rostlin poté vyráběl sušinu konopí, zvanou marihuana. Na místě byla zajištěna sušina konopí obsahující tetrahydrokanabinol (THC), dále kompletní vybavení pěstírny – desítky výkonných sodíkových výbojek, časové spínače, vzduchotechnika, zařízení sloužící k automatickému zavlažování a hnojení, chemikálie a hnojiva – vše v hodnotě téměř jednoho milionu korun. Obviněný se mimo této trestné činnosti dopustil také neoprávněného zásahu do elektroinstalace domu, a to v podobě napojení objektu mimo hlavní jistič, muž tedy prováděl tzv. černý odběr.

Kriminalisté zahájili v uplynulých dnech trestní stíhání pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který hrozí pachateli až pětiletý pobyt za mřížemi. Obviněný byl vzat do vyšetřovací vazby.

redakce Ostrava Online



 

« zpět do rubriky