Tři medaile z Portugalska pro atletku Miroslavu Obrovou

Čtvrtek, 14. 12. 2017, 8:37 - VSETÍN - imořádného úspěchu dosáhla vsetínská tělesně hendikepovaná atletka Miroslava Obrová na Světových hrách Mezinárodní federace vozíčkářů a sportovců s amputovanými končetinami (International Wheelchair and Ampute Sports Federation), které se ve dnech 3. až 5. prosince uskutečnily v portugalském Vila Real de Santo Antonio. Startovala ve třech disciplínách a ve všech stanula na stupních vítězů. Domů si odvezla zlaté medaile z vrhu koulí a hodu diskem, bronzovou pak za hod oštěpem.

V konkurenci více než 300 zdravotně hendikepovaných atletů ze 43 zemí světa dosáhla Mirka nejlepších výkonů z celé šestičlenné české výpravy.

Její první disciplínou byl hod diskem, ve kterém si připsala výkon 19,28 metru. „Za svým osobním rekordem jsem zaostala o sedm centimetrů, ale i přesto to stačilo na zlatou medaili,“ uvedla Miroslava, pro kterou je právě hod diskem nejpreferovanější disciplínou.

Druhý den přišel na řadu oštěp, který poslala do vzdálenosti 12,4 metru. „V této disciplíně mám ještě rezervy, můj osobák je 12,61 metru,“ řekla Obrová. V Portugalsku jí tentokrát její výkon přinesl bronz.

Poslední disciplínou byl ve třetím dnu vrh koulí. „Dosáhla jsem výkonu 6,64 metru, a i když ani tentokrát to nebyl osobní rekord, bylo z toho zlato,“ neskrývala spokojenost vsetínská atletka, která závodí za Atletický klub Olomouc. 

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky