Světlíkovy VPE patří mezi dlužníky, zdravotní pojišťovny a ČSSZ

Pondělí, 30. 5. 2016, 11:58 - OSTRAVA - Vítkovice Power Engineering doposud dlužily miliardy externím dodavatelům nebo dalším společnostem ve skupině Vítkovice. Situace se nyní dramaticky zhoršila. Od minulého týdne přibyl nový, zásadní věřitel, stát…

Vítkovice Power Engineering totiž ani v prodloužené lhůtě neodvedly zdravotní a sociální pojištění za své zaměstnance za mzdy za duben. Nejzažší termín, ve kterém se považuje odvod za provedený v termínu, Vítkovicím vypršel v pátek 20. května. Od pondělí 23. května patří tato firma mezi dlužníky, zdravotní pojišťovny a Česká správy sociálního zabezpečení s touto společností musí dle zákona záhájit správní řízení.

Neodvedení sociálního a zdravotního pojištění potvrzuje prohlubující se ekonomickou krizi a alarmující situaci cash flow této vítkovické firmy, která se nachází v insolvenčním řízení.

Podle exklusivních informací webu pravdaosvetlikovi.cz vedení firmy složitě shánělo finance alespoň na samotné mzdy zaměstnanců. Na povinné odvody státu už peníze nezbyly. A to se jedná dle informací webu pravdaosvetlikovi.cz z personálního oddělení Vítkovic o pouhých 20 milionů korun!

Budeme sledovat, jak se k této situaci postaví odborová organizace Vítkovice Power Engineering v čele s její předsedkyní Janou Schindlerovou.

Zdroj: pravdaosvetlikovi.cz/

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky