Světlík se snaží rychle zbavit Vítkovic. Jedná s kdekým…

Čtvrtek, 26. 5. 2016, 8:32 - OSTRAVA - Vyhrocený stav a dále neřešitelná ekonomická situace donutila Jana Světlíka k zásadnímu rozhodnutí. Rychle se Vítkovic zbavit a prodat je! Dle exklusivních informací webu pravdaosvetlikovi.cz z několika na sobě nezávislých zdrojů z Ostravy Jan Světlík v posledních dnech nabídl Vítkovice hned několika potenciálním kupcům.

Dle zdrojů webu pravdaosvetlikovi.cz jsou nejpokročilejší jednání se Světlíkovým dlouhodobým spojencem a posledním předsedou Socialistického svazu mládeže Martinem Ulčákem. Prodej Vítkovic Ulčákovi ale krizovou situaci vyřešit nemůže. Martin Ulčák trvá na započtení svým pohledávek vůči Světlíkovi za získání Vítkovic. Tedy žádné nové peníze Světlíkovi platit nechce. Navíc Martin Ulčák nepatří mezi podnikatele, kteří disponují dostatečným kapitálem pro záchranu Vítkovic ani know how pro nevyhnutnou restrukturalizaci firmy a jeji nové úspěšné nastartování.

Dalším možným kupcem, kterému Světlík nabídl prodej svého podílu je olomoucký miliardář a majitel kampeličky Creditas Pavel Hubáček. Ten údajně po prvotním zájmu a bližší analýze ekonomické situace Vítkovic nabídku koupě kontrolního podílu odmítl.

Velmi podobně Světlík nepochodil i u zbrojaře Jaroslava Strnada. Ani ten ale přes původní seriózní zájem z možné transakce rychle vycouval.

Zoufalá snaha Jana Světlíka rychle prodat svůj podíl ve skupině Vítkovice tak jen potvrzuje kritickou situaci, která v ostravské firmy v současné době panuje… Ne nadarmo se říká, že kdo uteče, vyhraje. V tomto konkrétním případě však více sedí, že zachrání holou kůži.

redeakce Ostrava Online

« zpět do rubriky