Studenti dávají přednost vlakům RegioJet

foto: RegioJet
foto: RegioJet
Pátek, 26. 2. 2016, 8:10 - OSTRAVA - Podle údajů ministerstva dopravy, týkajících se kompenzací za nařízené slevy, preferuje zejména velká většina studentů mezi Ostravou, Olomoucí a Prahou služby soukromých železničních dopravců

Z údajů zveřejněných ministerstvem dopravy za rok 2015 týkajících se objemu kompenzací vyplacených ministerstvem dopravy za nařízené slevy - (slevy pro žáky a studenty, děti a pro osoby se zdravotním a tělesným postižením, vyplývá, že v komerčních nedotovaných dálkových spojích, což jsou zejména vlaky na trase Ostrava – Olomouc - Praha, dávají studenti nejvíce přednost vlakům RegioJet.

Z údajů ministerstva dopravy vyplývá, že tři železniční dopravci si kompenzace slev na zlevněné jízdné pro studenty a další skupiny cestujících rozdělili tak, že RegioJet uplatnil kompenzace ve výši 43,656 milionů korun, což představuje téměř 50 % objemu kompenzací na zlevněné jízdné ze všech tří železničních dopravců. V případě RegioJetu a soukromých dopravců se navíc objem státem nařízeného zlevněného jízdného meziročně zvýšil.

údajů ministerstva dopravy vyplývá, že zejména v případě studentů se právě soukromým dopravcům daří nejlépe pro moderní služby na železnici získávat nové cestující, kteří jí pak využívají dlouhodobě. Právě studenti proto vždy patřili mezi naše klíčové zákaznické skupiny. Předpokládáme, že počet studentů ve vlacích RegioJet poroste i v letošním roce i s ohledem na to, že RegioJet jen za první dva měsíce platnosti nového jízdního řádu přepravil o 21 % cestujících více než v loňském roce a přilákal 87 tisíc nových cestujících“, říká Radim Jančura, majitel skupiny Student Agency, do které RegioJet patří.

Právě v letošním roce pokračuje RegioJet celkově v růstu počtu přepravených cestujících tempem vyšším než 20 %. Přibližně 507 tisíc cestujících přepravily dálkové vlaky RegioJet v České republice během prvních dvou měsíců platnosti nového jízdního řádu od 13. prosince 2015 do 13. února 2016.

Ve srovnání s loňským rokem, kdy RegioJet přepravil za stejné období přibližně 420 tisíc cestujících, se jedná o nárůst ve výši přibližně 21 %. Jen během prvních dvou měsíců platnosti nového jízdního řádu tak dálkových vlaků RegioJet využilo o  87 tisíc cestujících více než v předchozím roce.

„Cestující u nás oceňují jednak dlouhodobě stabilní cenovou politiku a také stabilní jízdní řád. Ten na trase Praha – Ostravsko a zpět nabízí nejuniverzálnější spojení – využitelné pro všechny skupiny cestujících: studenty, business cestující i ty, co jedou například za přáteli nebo na výlet.

Jako skládačku ho postupně doplňujeme o další spoje a trasy a postupně tak stavíme funkční síť železničního spojení pro všechny typy cestujících,“ říká Radim Jančura.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky