Strážníci v noci zachránili dva lidské životy

Středa, 13. 1. 2016, 10:28 - OSTRAVA - Strážníci ostravské městské policie vyjížděli v úterý ve večerních hodinách hned ke dvěma pokusům o sebevraždu. První z případů byl zaznamenán v ostravské části Vítkovice a druhý v Moravské Ostravě.

Dívka, která chtěla zahodit svůj mladý život, si pohrávala s myšlenkou vše ukončit pomocí většího množství na předpis podávaných léků. Přivolaná hlídka nalezla malátnou a dezorientovanou mladistvou ležet na ulici.  Po domluvě s tísňovou linkou byla bezodkladně služebním vozidlem převezena do nemocnice na dětské oddělení. Zde si dívku převzal zdravotnický personál a Policie ČR.

Druhému sebevražednému pokusu bylo úspěšně zabráněno v Moravské Ostravě. Muž se pokusil své životní útrapy ukončit skokem z mostu přímo do řeky. Své rozhodnutí skočit z mostu nahlásil na tísňovou linku městské policie, poté hovor s dispečerem ukončil.

Událost byla předána devítičlenné hlídce operativního oddílu, která se rozdělila a začala pátrat po muži v okolí mostu. Sebevrah byl nalezen hlídkou, jak sedí za bezpečnostním zábradlím zády k vozovce a pozoruje dění na ulici. Jeden ze strážníků  začal s nešťastníkem mluvit, zatímco další se k němu nepozorovaně dostali a přetáhli ho do bezpečí.

Na místo byla následně přivolána rychlá záchranná služba a státní policie, která si celou věc přebrala k dalšímu vyšetřování.     

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky