Stevard byl úspěšným detektivem…

Pátek, 29. 7. 2016, 13:10 - OSTRAVA - Ostravský policejní komisař zahájil trestní stíhání čtyřiadvacetileté ženy a stejně starého muže pro trestný čin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Ke krádeži zhruba půl milionu korun došlo ve vlaku na trase z Pardubic do Zábřehu na Moravě v pondělí 25. července v posledních hodinách dne.

Poškozený měl neplánovaně a narychlo vystoupit z vlaku v Pardubicích. Původně měl ale sedmadvacetiletý muž cestovat dál, ale kvůli naléhavému telefonátu vystoupil.

Vzal sebou však pouze jedno zavazadlo a příruční tašku zapomněl ve vlaku. V zavazadle byly uloženy nejen doklady, platební karty a další věci, ale zejména nemalá finanční částka přesahující 500 000 korun  v cizí měně. Celková škoda na majetku pak byla zhruba 550 000 korun.

A právě těchto peněz se podle vyšetřovatelů měli zmocnit dva další cestující, muž a žena. Taška pak zůstala ve vlaku.

Když si poškozený uvědomil, že zavazadlo ve vlaku zapomněl, vrátil se, ale vlak už v místě nebyl. Stevard si všiml skutečnosti, že z vlaku vystoupil v Pardubicích muž, ačkoliv tam žádný cestující původně vystoupit neměl. Když přišel uklidit jeho místo, všiml si sice zavazadla, ale byl zpraven o tom, že zavazadlo je majetkem cestujících ve vlaku.

Všímavému stevardu neunikla ani další skutečnost. Muž a žena, ačkoliv původně žádali zajištění taxi z Ostravy, svůj úmysl změnili a vystoupili už v Zábřehu na Moravě.

Na místě, kde původně cestovali zmínění tři lidé, našel stevard sice zavazadlo, ale už bez značného finančního obnosu. A tak stevard začal pátrat na sociálních sítích.

Zjistil tak klíčovou informaci k identitě jednoho z podezřelých. Po oznámení začali po podezřelých pátrat policisté. Oba byli zadrženi v Ostravě následný den. Kriminalisté zajistili téměř celou odcizenou částku, která byla vrácena majiteli.

Podezřelí se k činu doznali a finance si rozdělili. Obviněným nyní hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky