Starší žena se zřítila v Beskydech do strže

Středa, 26. 7. 2017, 17:54 - MALENOVICE - Po nedávném úrazu turisty v údolí Bílé Opavy zasahovali dnes záchranáři spolu s Horskou službou u dalšího případu vážného zranění v horském terénu. Operátoři linky 155 přijali před tři čtvrtě na dvanáct telefonát z beskydských Malenovic. U Satinských vodopádů došlo k pádu ženy ze srázu. Na místo vyjela nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci, a to z Frýdlantu nad Ostravicí, k místu byl vyslán také člen Horské služby Beskydy a následně i vrtulník s leteckými záchranáři z Ostravy.

Žena ve věku dvaašedesáti let, která byla v lokalitě na výletě, zakopla a spadla ze srázu, a to přibližně dvacet metrů hluboko. Utrpěla při tom vážné poranění hlavy a ruky, které vyžadovalo urgentní lékařské ošetření. Místo úrazu, prakticky na dně strže, bylo pro pozemní prostředky záchranářů nedostupné.

Záchranáři proto museli ke zraněné dojít pěšky a zajistit jí prvotní ošetření. Na vyprošťovacím rámu ji pak přesunuli na blízkou rovnou plochu a pokračovali v poskytování odborné péče.

Vrtulník přilétl i s vybavením pro práci v podvěsu, pomocí něhož byli k ženě dopraveni letečtí záchranáři. Uložili ji do vakuové matrace, a po dalším lékařském ošetření připravili k transportu do zdravotnického zařízení. Předána byla týmu urgentního příjmu Fakultní nemocnice Ostrava.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky