Srážka s býkem si vyžádala čtyři zraněné. Jeden skončil v kritickém stavu

Středa, 26. 4. 2017, 18:57 - OSTRAVICE - Ve středu ráno zasahovali záchranáři a hasiči u vážné dopravní nehody na Frýdecko - Místecku. Před půl šestou byla nahlášena havárie osobního vozidla v obci Ostravice s několika zraněnými. Z havarovaného auta, které leželo na pravém boku v příkopu, museli hasiči opatrně vyprostit dva zraněné spolujezdce. U nehody objevili také mrtvého býka. Nehoda si celkem vyžádala 4 zraněné.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů uvedl: "Záchranáři ošetřovali čtyři zraněné osoby, dvě z nich zůstaly ve vozidle zaklíněny.

Nejvážnější byl stav třicetiletého muže, který byl v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékař u něj zjistil poranění hlavy a mozku. Po vyproštění bylo nutno zajistit dýchací cesty postiženého a zajistit mu přístrojem řízenou ventilaci. Přes intenzivní péči došlo u pacienta k selhání jeho krevního oběhu a záchranáři museli zahájit resuscitaci. Podařilo se jim obnovit srdeční činnost a muže následně transportovali do ostravské Fakultní nemocnice. Jeho stav byl v době předání kritický.

Další tři muži ve věku 24, 27 a 36 let utrpěli lehká nebo středně těžká zranění – páteře, hrudníku a ruky. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je záchranáři předali ve frýdecko-místecké nemocnici." Řekl na závěr mluvčí.





redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky