Součástí celoročních oslav vzniku Ostravy je také hra VIAOVA 750

Neděle, 16. 4. 2017, 9:34 - OSTRAVA - U příležitosti 750. výročí od první písemné zmínky o Ostravě odstartuje v úterý 2. května zábavně vědomostní hra o historii města pro všechny věkové kategorie. Zveřejněna bude na speciálním webu k projektu www.ostrava750.cz. Hra zavede účastníky na celkem 30 vybraných míst v Ostravě, která budou ilustrovat dlouhou historii města a připomínat jeho významné události. Deset nejlepších hráčů bude vyhlášeno na veřejném finále v rámci Festivalu v ulicích a získají atraktivní ceny.

Mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská uvedla: "Název hry VIAOVA 750 symbolizuje historickou cestu města, cestu za poznáním zajímavých míst v Ostravě. Pro zájemce je připraven vědomostní kvíz, který je rozdělen do dvou kol – na teoretickou a praktickou část.

První kolo je složeno z otázek o 30 konkrétních místech Ostravy. Po správném zodpovězení teoretických otázek hráč postupuje do druhého kola, kde na něj čeká praktický úkol. K jeho vyřešení musí místo navštívit a pátrat po dalších indiciích, které jej povedou k řešení.

K zapojení do hry je nutná registrace prostřednictvím registračního formuláře, dostupného na webu www.ostrava750.cz. Přihlásit se je možné kdykoliv v průběhu trvání hry, nejpozději ale 27. června. Hra bude ukončena veřejným finále v pátek 30. června.

Nápověda je obsažena například v publikacích o městě, které už vyšly nebo v těch, které vyjdou u příležitosti 750. výročí města od první písemné zmínky o Ostravě. Případně lze vodítka hledat na výstavě, která je věnovaná historii Ostravy a koná se v Ostravském muzeu až do léta. Ostravský archiv, muzeum ani magistrát nebudou odpovídat na dotazy obsažené v kvízu a tím pomáhat hráčům k plnění podmínek soutěže.

Hráči se rozhodně nebudou nudit. Nejen, že se dozvědí zajímavosti z historie města, ale deset nejúspěšnějších získá navíc atraktivní ceny. Pro toho nejlepšího je připravena plavba luxusní lodí po západním Středomoří, druhý nejlepší se může těšit na letecký eurovíkend v jednom z evropských hlavních měst s ubytováním ve čtyřhvězdičkovém hotelu a třetí nejlepší na eurovíkend v evropském městě a ubytování ve čtyřhvězdičkovém hotelu.

Všechny informace ke hře VIAOVA 750, včetně podrobných pravidel, hledejte na www.ostrava750.cz." Dodala na závěr mluvčí.

redakce Ostrava Online

 

 

 

« zpět do rubriky