Smolný pátek - několik dětí se zranilo při pádu z výšky

Sobota, 27. 8. 2016, 11:36 - REGION - Posádky záchranářů zasahovaly včera (26. 8.) u několika osob, které se zranily v důsledku pádu z výšky. K první události došlo po půl desáté dopoledne v Klimkovicích. Záchranáři ošetřovali jednatřicetiletého muže, který spadnul z lešení z výšky asi tří metrů. Bezprostředně po pádu byl v bezvědomí, ale později se záchranáři komunikoval. Po prvotním ošetření byl s podezřením na poranění mozku letecky transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě a předán na oddělení urgentního příjmu.

Informaci o dalším pádu z výšky, tentokrát v Kopřivnici, přijalo zdravotnické operační středisko krátce před dvanáctou hodinou. Dívka ve věku sedmi let spadla při prolézání provazové průlezky z výšky asi jednoho metru. Na místo vyjela zdravotnická posádka z Nového Jičína a současně vzlétl vrtulník letecké záchranné služby. Po ošetření lékařem LZS a fixaci těla do vakuové matrace byla zraněná dívka pozemní posádkou převezena do nemocnice v Novém Jičíně s podezřením na zhmoždění dolní části zad.

Před půl třetí odpoledne vyjížděla zdravotnická a lékařská posádka k nahlášenému pádu ze stromu, z výšky asi tří metrů, na Opavsku. Třináctiletý chlapec se záchranáři na místě komunikoval. V důsledku pádu utrpěl otřes mozku a zhmoždění levé dolní končetiny. Po podání léků a imobilizaci krční páteře límcem, byl ve vakuové matraci převezen na chirurgickou ambulanci do nemocnice v Opavě.

K poslední události spojené s pádem z druhého patra došlo na Frýdecko-Místecku před devátou hodinou večer. Dívka ve věku 10 let po pádu z asi sedmi metrů utrpěla poranění v oblasti dolní části zad a levé dolní končetiny. Se zasahujícími záchranáři komunikovala. Po podání léků proti bolesti a uložení do vakuové matrace byla převezena k dalšímu vyšetření a ošetření na urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Ostravě.

redakc e Ostrava Online

 

« zpět do rubriky