Slunečná neděle přinesla nehody motocyklistů

nehody motocyklistů
nehody motocyklistů
Pondělí, 18. 3. 2019, 14:22 - První slunečný den s jarními teplotami vylákal na silnice motocyklisty a přinesl s sebou hned několik dopravních nehod, z nichž jedna byla velmi vážná.

První slunečný den s jarními teplotami vylákal na silnice motocyklisty a přinesl s sebou hned několik dopravních nehod, z nichž jedna byla velmi vážná. Havárie se v neděli (17. března) odpoledne, během pouhé hodiny a čtvrt, odehrály postupně na Frýdecko-Místecku, Opavsku a Bruntálsku.

Nejprve byla před patnáctou hodinou nahlášena nehoda motocyklu s dvěma účastníky v Bystřici na Frýdecko-Místecku. Na místě zasahovaly týmy RLP a RZP Třinec. Stroj narazil do stromu, středně těžce se zranila čtyřicetiletá žena, lehce pak o rok starší muž. Oba byli po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče přepraveni k dalšímu ošetření do třinecké nemocnice.

Jen o čtvrt hodiny později, krátce po patnácté hodině, převzali operátoři další nehodu motocyklisty, tentokrát poblíž obce Větřkovice na Opavsku. Na pomoc vyjely pozemní posádky ze stanoviště Vítkov, pomoc na místě poskytovali i letečtí záchranáři z Ostravy. Čtyřicetiletý motocyklista jevil známky poruchy vědomí, prvotní vyšetření zasahující lékařkou ukazovalo na poranění páteře, horní a dolních končetin. Lékařka jej musela zaintubovat a připojit k přístrojem řízené ventilaci, záchranáři pacienta zajistili pánevním pásem a krčním límcem, uložili do vakuové matrace. Po provedení všech nezbytných opatřeních byl muž ve vážném stavu vrtulníkem přepraven na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

Po šestnácté hodině došlo ke kolizi motocyklu a automobilu mezi obcí Brantice a Krnovem. Osmačtyřicetiletý muž utrpěl poranění horní a dolní končetiny, jeho stav nebyl život ohrožující. Po ošetření byl posádkami ZZS transportován na urgentní příjem krnovské nemocnice.

« zpět do rubriky