Šest zásahů u dopravních nehod v MSK za čtyři hodiny

Sobota, 2. 3. 2019, 10:43 -

Posádky ZZS MSK zasahovaly v pátek 1. března v průběhu pouhých čtyř hodin u šesti dopravních nehod, při nichž ošetřovali celkem 13 účastníků. Všechny havárie se odehrály na území Moravskoslezského kraje mezi tři čtvrtě na čtyři odpoledne a osmou hodinou večerní.

Nejprve vyjížděli záchranáři k nehodě na Rudné ulici v Ostravě, kde došlo ke zranění dvou mužů. Obě postižení byla středně těžká.

Ve čtyři hodiny došlo k nehodě ve Starém Městě u Bruntálu a zraněny byly tři ženy.

Jen o několik minut později přijali operátoři ZZS informaci o nehodě vozidla ve Štěpánkovicích na Opavsku. Při události se zranili dva muži a dvě dívky, všichni ve věku mezi sedmnácti a jednadvaceti lety. Jejich poranění naštěstí nebyla život ohrožující.

Po osmnácté hodině zasahoval tým záchranné služby u zraněného cyklisty po pádu z kola v obci Prostřední Suchá.

Před osmou večerní pak došlo ke střetu vozidel na dálnici D1 poblíž obce Vražné a ošetřit bylo nutno dvě účastnice polské národnosti – osmiletou dívku a pětatřicetiletou ženu.

Nejvážnější nehoda se stala krátce před dvacátou hodinou v Ostravě. Osobní vozidlo narazilo do betonového sloupu a uvnitř automobilu zůstal zaklíněn mladý muž. Po jeho vyproštění mohl zasahující lékař ZZS bohužel konstatovat již pouze smrt. Pacient na místě podlehl mnohočetným poraněním, která při nehodě utrpěl.

« zpět do rubriky