Rychvald hledá zubaře, nabízí až 1,5 milionu na vybavení ordinace

Pátek, 15. 12. 2017, 7:21 - RYCHVALD – Rychvaldští zastupitelé hledají nového zubaře, nabízejí mu ordinaci i štědrý příspěvek. Na více než 7 tisíc obyvatel města má totiž město po odchodu zubního lékaře do důchodu jen jednoho dentistu. Nový lékař může od města získat na vybavení ordinace dotaci až 1,5 milionu korun.

Ještě před rokem zajišťovali stomatologickou péči v městském zdravotním středisku dva zubní lékaři, jeden z nich ale svou praxi bez předchozího upozornění ukončil a odešel do důchodu. „Mnozí občané museli ze dne na den řešit velký problém, ať už šlo o preventivní prohlídky nebo bolavé zuby. Jezdí teď do Ostravy nebo dalších okolních měst, ale i tam jsou ordinace přeplněné.  Volnou ordinaci jsme mnohokrát inzerovali na úřední desce, v městském zpravodaji i v odborných stomatologických časopisech, ale bez úspěchu. Proto jsme se po poradě s právníky rozhodli vyhlásit dotační program na vybavení ordinace,“ vysvětlila starostka Rychvaldu Šárka Kapková.

Přesné podmínky město zveřejnilo na svých internetových stránkách a úřední desce. V případě, že by se přihlásilo více zájemců, rozhodne délka praxe, počet uzavřených smluv se zdravotními pojišťovnami a případně další bonusy, například nabídka služeb zubního laboranta nebo dentálního hygienisty.

Město se chce pojistit také proti tomu, aby nový zubař po získání dotace neodešel jinam. Pokud by zrušil ordinaci do pěti let, musel by vrátit celou dotaci, v dalším období až do 10 let její poměrnou část.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky