Rudná ulice v Ostravě bude kvůli bourání mostu o víkendu uzavřena

Rudná ulice Ostrava
Rudná ulice Ostrava
Pátek, 15. 6. 2018, 8:19 -

OSTRAVA - Rozsáhlá modernizace Výškovické ulice a přilehlých mostů v Ostravě-Jihu je ve fázi, kdy je nutné staré  mosty zbourat. Kvůli bezpečnosti provozu si demoliční práce vyžádají krátkodobé razantní omezení dopravy v této části krajského města. Od pátečního večera do pondělního rána (15. - 18. 6.) proto bude uzavřena Rudná ulice (silnice č. I/11).

„Od 15. do 18. června budeme ‚snášet‘ most nad Rudnou ulicí. Proto bude tato frekventovaná komunikace od pátku 21 hodin do pondělí 5 hodin úplně uzavřena. Pracovat se tady bude i v noci, aby se vše stihlo udělat během víkendu, kdy je hustota provozu menší. Vzhledem ke kritickému stavu mostů, ale nelze náročnou a složitou stavbu odkládat. Není ani možné kvůli dalším dopravním stavbám v Ostravě vytvořit jiný harmonogram prací a výluk,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu a chytrý region Jakub Unucka.

Dodal, že řidiči budou mít vyznačenu objízdnou trasu ze silnice č. I/11 od Poruby přes dálniční exit 354 (Rudná) na exit 357 (Severní spoj) a odtud po Mariánskohorské a Plzeňské ulici zpět na Rudnou. „Řidiči jedoucí z Poruby směrem do centra Ostravy mohou využít i Opavskou ulici. Těm, kteří míří do Havířova, doporučujeme, aby jeli po dálnici D1 až na exit 361 (Místecká) a pak pokračovali po Muglinovské, Bohumínské a Frýdecké ulici,“ řekl náměstek hejtmana Jakub Unucka s tím, že trasy městských autobusů se nezmění. Tramvaje tudy ale jezdit nebudou, budou nahrazeny autobusovou dopravou.

„Bude tu dočasně zřízena nová autobusová zastávka Výškovická, zastávka Most Mládeže ve směru do Poruby bude nahrazena zastávkou Rottrův sad. Ostravští cestující by měli o víkendu počítat se změnou tras a úpravou jízdních řádů tramvajových linek číslo 2 a 7. Ve vyloučeném úseku bude zavedena náhradní autobusová doprava. Bližší informace najdou na internetových stránkách Dopravního podniku Ostrava,“ upřesnil náměstek hejtmana Jakub Unucka.

Upozornil, že o týden později od 22. do 24. června se bude demontovat střední pole mostu nad Polaneckou spojkou. Bude to znamenat dvě krátkodobé noční výluky provozu na železniční trati pod Výškovickými mosty.

„Děláme maximum pro to, aby rozsáhlá modernizace Výškovické ulice a přilehlých mostů v Ostravě-Jihu co možná nejméně lidem otravovala život. I když se na ní bude pracovat intenzivně, potrvá do jara 2020. Je náročná a komplikovaná. Ale mosty jsou v tak špatném technickém stavu, že už nemůžeme dál čekat a stavbu oddalovat. Cestujícím i obyvatelům městských částí Výškovic, Zábřehu a Hrabůvky se za problémy omlouváme. Prosíme o trpělivost, shovívavost a také disciplinovanost, aby tu nedocházelo k nehodám a ke kolizím,“ žádá náměstek moravskoslezského hejtmana pro finance a investice Jaroslav Kania s tím, že po skončení stavby povede zrekonstruovaný, téměř půlkilometrový úsek Výškovické ulice (III/4787) po šesti nových mostech namísto dnešních čtyř. Nově vybudované mosty budou sloužit také cyklistům, jejich součástí bude i cyklostezka. Náklady dosáhnou zhruba 328 milionů korun bez DPH. Na stavbě se kromě Moravskoslezského kraje výrazně podílí Dopravní podnik Ostrava. Většinu hradí evropské fondy.

Rudná ulice Ostrava
Rudná ulice Ostrava
 

« zpět do rubriky