RegioJet zavádí nový spoj Opava - Praha

Pondělí, 13. 11. 2017, 10:16 - OPAVA - RegioJet zahájil předprodej jízdenek na nové spoje. Jako novinku zavádí nový přímý vlakový spoj Opava východ – Ostrava Svinov – Olomouc – Praha. Nový spoj Opava - Praha bude vyjíždět z nádraží Opava východ ráno ve 4.15 hodin s příjezdem do Prahy hlavního nádraží v 7.52 hodin.

V opačném směru pak z Prahy pojede v 15.48 hodin s příjezdem do stanice Opava východ v 19.20 hodin. Tento nový pár spojů doplní ranní a odpolední špičku vlaků RegioJet tak, že ráno po 4. hodině ve směru z Ostravska do Prahy a odpoledne z Prahy na Ostravsko po 13. hodině pojedou vlaky RegioJet každou hodinu. Mezi Prahou a Ostravou tak během dne pojede celkem 11 spojů v každém směru – dohromady 22. RegioJet tím dále posílí svou kapacitu, kterou na trase Praha – Ostravsko nabízí a současně osloví zcela nové zákazníky ve slezské metropoli Opavě.

Díky přípojům regionálních osobních vlaků mají nový spoj RegioJet z Opavy do Prahy možnost využít cestujících také z Krnova a dalších obcí po trase do Opavy - odjezd osobního vlaku ve 3:35; zastavuje také v Úvalně, Skrochovicích, Holasovicích a Vávrovicích.

Jízdenky na nové spoje Praha – Opava a zpět jsou již v prodeji, a to jak prostřednictvím internetových stránek www.regiojet.cz, stejně jako na prodejních místech RegioJet a Student Agency a také u provizních prodejců prodávajících vnitrostátní vlakové jízdenky.

Úplně nejvýhodnější cena jízdenky pro dospělého cestujícího pro trasu Opava – Praha začíná na 177 korunách při platbě takzvanou Kreditovou jízdenkou a 182 korunách při platbami ostatními způsoby. Ve třídě Low-cost mají cestující k dispozici internetové připojení zdarma, balenou vodu Rajec a výběr z denního tisku. Součástí jízdenky je vždy také rezervace konkrétního místa.

Ve třídě Standard při platbě Kreditovou jízdenkou pak nejvýhodnější ceny jízdenek začínají na 199 a 249 korunách při platbách ostatními způsoby. Do této třídy přitom obvykle patří nejvíce míst v každém spoji, včetně například vozů Astra s individuálními obrazovkami v sedačkách.

Ceny jízdenek se následně odvíjejí od dne a času, kdy konkrétní spoj jede. Nižší jsou ve dnech mimo přepravní špičku, vyšší naopak v ty dny, kde je poptávka po cestování vyšší.

RegioJet cestování na této trase dělá výrazně zákaznicky příjemnější a jednodušší. Například cestující budou mít rezervaci místa vždy zdarma jako automatickou součást své jízdenky; jízdenku si nemusí tisknout, stačí vědět, kde mají sedět a RegioJet, stejně jako na ostatních linkách, i zde nabídne cestujícím možnost bezplatně stornovat svou jízdenku on-line až  do 15 minut před odjezdem.

Samozřejmostí bude také další servis RegioJet, jako je internet zdarma, káva a další nápoje zdarma a denní a další tisk zdarma. Rozsahem služeb a dalším servisem budou nové spoje Opava, Praha a zpět identické se spoji, které RegioJet již provozuje na ostatních linkách.

Nové spoje Opava – Praha a zpět zastaví kromě výchozích a koncových stanic Opava východ a Praha hl. n. mimo jiné také ve stanicích Ostrava Svinov, Olomouc hl. n. nebo Pardubice hl. n.

Dálkové vlaky RegioJet přepravily za tři čtvrtletí letošního roku přibližně 3,3 milionů cestujících a za celý rok 2017 by tento počet měl dosáhnout až 5 milionů. Meziročně počet cestujících roste o více než 20 %.

redakce Ostrava Online

 

 

« zpět do rubriky