Razie na Stodolní. Deset mladistvých pilo alkohol

Sobota, 27. 8. 2016, 11:00 - OSTRAVA - Moravskoslezští policisté se v těchto dnech, stejně jako na začátku prázdnin, zaměřili v rámci celorepublikové akce s názvem „Alkohol“ na podávání alkoholu dětem a mladistvým. Tentokrát policisté z Obvodního oddělení Ostrava-střed spolu s městskou policií a pracovníky OSPOD kontrolovali restaurace, zábavní podniky a kluby v oblasti ulice Stodolní. Zkontrolováno bylo téměř sedmdesát osob, u deseti osob mladších osmnácti let bylo zjištěno požití alkoholu.

Největší naměřenou hodnotou bylo 0,94 promile alkoholu v dechu a nejmladší podnapilé osobě bylo patnáct let.

V souvislosti s realizovanou akcí bylo řešeno patnáct přestupků, z toho pět přestupků v dopravě.

Zkontrolovali 400 provozovem

Tato akce probíhala na území Moravskoslezského kraje již na přelomu měsíce června a července. Několik stovek policistů z řad pořádkové policie, služby kriminální policie a vyšetřování, speciální pořádkové jednotky a jiných součástí policie, zkontrolovalo téměř čtyři sta třicet výše uvedených zařízení, ve kterých policisté zjistili čtyřiašedesát osob mladších osmnácti let, které požily alkoholický nápoj. Nejvíce těchto prohřešků bylo zaznamenáno v Ostravě, v těsném závěsu byl pak frýdecko-místecký okres. Ve dvou případech bylo dokonce zjištěno požití omamné a psychotropní látky, u dvou osob mladších osmnácti let byl také nalezen pervitin. Podání alkoholu dětem do patnácti let nebylo zjištěno v žádném z kontrolovaných podniků.

 Uvedená akce je zaměřena zejména na dodržování zákona o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami. V těchto dnech probíhá kontrola na celém území Moravskoslezského kraje, kompletní výsledky budou zveřejněny v následujících dnech.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky