První směna nováčka strážníka – chytil s kolegou „autíčkáře“

První směna nováčka strážníka
První směna nováčka strážníka
Pondělí, 9. 12. 2019, 10:37 - Pozornost občana i strážníka obsluhujícího kamerový systém přitáhli dva muži, kteří v pondělí 2. prosince 2019 v podvečerních hodinách nahlíželi s baterkou do zaparkovaných vozidel v okolí výstaviště Černá louka v Moravské Ostravě.

Pozornost občana i strážníka obsluhujícího kamerový systém přitáhli dva muži, kteří v pondělí 2. prosince 2019 v podvečerních hodinách nahlíželi s baterkou do zaparkovaných vozidel v okolí výstaviště Černá louka v Moravské Ostravě.

Muži se před zraky kamery pohybovali kolem vozidel a nahlíželi dovnitř. Následně jeden z mužů za pomocí šroubováku rozbil zadní okno zaparkovaného vozidla a vytáhl z něho tašku. Ve stejnou chvíli na místo dorazila hlídka městské policie, která uviděla blikající alarm na vozidle i muže s taškou, který odcházel od vozidla. Jakmile oba muži spatřili hlídku, pokusili se z místa utéct.

Strážníci se rozběhli za nimi. Muž držící tašku při útěku tuto odhodil na zem. Po cca 500 metrech byl podezřelý 34letý muž strážníky dostižen a následně pro podezření ze spáchání trestného činu předán spolu s taškou Policii ČR k dalšímu šetření. Do příjezdu hlídky státní policie zajišťovala druhá hlídka strážníků, která mezitím přijela, místo trestného činu proti vstupu nepovolaných osob.

« zpět do rubriky