Prostor před budovou Polikliniky FNO má novou podobu

FN Ostrava poliklinika
FN Ostrava poliklinika
Pátek, 19. 7. 2019, 13:54 - Projekt, který stál 9 milionů a téměř tři sta tisíc korun zásadně změnil podobu prostoru, ale hlavně zvýšil bezpečnost chodců.

Po třech měsících stavebních prací skončila 1. etapa rekonstrukce prostoru před poliklinikou a přilehlým areálem FN Ostrava. Projekt, který stál 9 milionů a téměř tři sta tisíc korun zásadně změnil podobu prostoru, ale hlavně zvýšil bezpečnost chodců.

„Po obou stranách vzniklo 6 nových parkovacích míst pro lidi se zdravotním postižením. Stejný počet mají vyhrazeny i sanitky. Parkovací stání jsou označená nejen dopravními značkami, ale i piktogramy z barevné mramorové dlažby“, přiblížil novou podobu vstupního prostoru náměstek pro techniku a provoz FNO Ing. Robert Květoň.  A změny pocítí i chodci. Ve směru od tramvají u Domova sester vznikl nový chodník, v místě, kde pacienti vyšlapali trávník. Výraznou změnou je i vytvoření klidové zóny s 20 lavičkami, 5 stojany na kola, novým osvětlením a malým hřištěm proděti.

Autorem projektu je ostravský architekt  Ing. arch. Ondřej Turoň, který se věnuje proměnám veřejných prostor. Zeleň navrhla  Ing. Andrea Ambrožová. „Věřím, že poopravách bude celý prostor na ulici 17. listopadu v Ostravě – Porubě výrazně bezpečnější,ale stane se i místem odpočinku nejen pro pacienty naší nemocnice “, uvedl krátce po kolaudaci stavby ředitel FNO  MUDr. Jiří Havrlant, MHA. Po úspěšném dokončení této etapy teď stavebně technický odbor zpracovává projektovou dokumentaci k rekonstrukci dalších částí prostoru a to jak ve směru ke krevnímu centru tak i k Domovu sester.

FN Ostrava parkovací místa
FN Ostrava parkovací místa
FN Ostrava park
FN Ostrava park
FN Ostrava odpočinková zóna
FN Ostrava odpočinková zóna
FN Ostrava dětské hřiště
FN Ostrava dětské hřiště
 

« zpět do rubriky


Komentáře

mishamansour

UCHE NANCY

Přidat komentář