Prodloužená Rudná nebude prioritní stavbou

Čtvrtek, 25. 8. 2016, 14:50 - OSTRAVA - Na středečním jednání vlády byl z dílny ministerstva životního prostředí projednán návrh nařízení vlády o stanovení prioritních dopravních záměrů. Na tomto návrhu se rovněž podílelo ministerstvo dopravy.

V minulém týdnu zástupci Moravskoslezského kraje a Sdružení pro výstavbu komunikace I/11-I/57 společně protestovali proti vyřazení stavby Prodloužené Rudné z navrhovaného nařízení vlády. Písemně byl o možných negativních dopadech informován premiér Bohuslav Sobotka, ministři dopravy, životního prostředí a všichni poslanci zvolení za Moravskoslezský kraj.

„Mrzí mne, že vláda nevzala v potaz naše argumenty. Šlo nám pouze o to, aby se stát nezbavoval možnosti využít zrychleného režimu EIA, pokud to bude nutné. Bohužel to stát nechce a vsadil všechno na jednu kartu. Na dopravě a životním prostředí moc dobře vědí, že riziko problémů a možných obstrukcí je obrovské, jen to nechtějí veřejně říct,“ říká hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

„Z rozhodnutí vlády jsem zklamána. Bohužel - prohráli jsme. A to nejen my, ale zejména tento kraj a lidé, kteří v něm žijí a podnikají. Mrzí mě, že se s námi z ministerstev dopravy a životního prostředí vůbec nikdo nebavil. Mohli jsme si vše v klidu vyjasnit a společně zvolit optimální postup. K tomu bohužel z jejich strany vůbec nedošlo,“ konstatuje předsedkyně Sdružení pro výstavbu komunikace I/11-I/57 a hrabyňská starostka Zdeňka Jordánová.

„Mysleli jsme si, že ministerstvo dopravy s námi bude svá klíčová rozhodnutí, která se dotýkají našeho regionu, konzultovat. To se nestalo. Je to pro nejen pro mne velké zklamání. Takhle se pracovat prostě nedá,“ dodává Martin Dostál, tajemník Sdružení pro výstavbu komunikace I/11-I/57.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky