Primátor města Ostravy přijal slib nových strážníků

Čtvrtek, 10. 3. 2016, 14:41 - OSTRAVA - Slavnostního aktu se dne 10. března v budově Magistrátu statutárního města Ostravy zúčastnilo 16 strážníků. Sedm žen a devět mužů tak mimo jiné slíbilo, že se při plnění svých povinností budou řídit právními předpisy České republiky a budou chránit práva občanů a veřejný pořádek. Každý z přítomných strážníků následně svůj slib stvrdil podáním ruky primátorovi města Ostravy.

Složení slibu je slavnostním završením tříměsíčního rekvalifikačního kurzu, během něhož si čekatelé osvojí nejen právní normy potřebné pro výkon povolání strážníka, ale projdou také výcvikem v sebeobraně či střeleckou a taktickou přípravou. Nedílnou součástí absolvovaného kurzu je také získání dovedností v poskytování první pomoci nebo zvládnutí základů kriminalistiky a psychologie. Nově příchozí strážníci budou na svých pracovištích vedeni zkušenými kolegy, kteří jim budou rádci při jejich prvních krocích ulicemi našeho města.

K dnešnímu dni tak na veřejný pořádek v Ostravě dohlíží celkem 664 strážníků. V rámci rekvalifikačního kurzu se již nyní na toto náročné povolání připravuje dalších 16 čekatelů. Městská policie i nadále plánuje posilovat početní stavy svých strážníků, v pořadí 76. rekvalifikační kurz tak bude zahájen již v měsíci dubnu.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky