POZOR! Policie pátrá po pachateli, který znásilnil ženu ve Vratimově

policie ČR
policie ČR
Středa, 25. 4. 2018, 8:06 -

Ostravští policisté pátrají po neznámém pachateli, který zaútočil na ženu. Ke skutku došlo včera 24. dubna 2018 zhruba kolem 07.30 hodin na cyklostezce ve Vratimově (bližší specifikace - podél železniční trati ve směru na Paskov). Poškozená cestovala na jízdním kole, přičemž podezřelý zamezil dalšímu pohybu ženy, strhnul oběť z kola a pod pohrůžkou újmy na zdraví (detailněji i užití injekční stříkačky) vymohl pohlavní styk. Poté se zmocnil financí poškozené.

Rozrušené oběti poskytli pomoc záchranáři. V době, kdy policisté disponovali informacemi ke spáchanému skutku, započali s pátráním po neznámém. Bylo zjištěno, že místo činu míjel v době skutku cyklista i běžec. Oba svědci mohou k věci poskytnout klíčové informace. Policie žádá oba, aby je kontaktovali na lince 158.

K popisu neznámého muže lze nyní uvést, že věk podezřelého je asi 30 let, vysoký možná 170 cm, štíhlé postavy, krátce střižených hnědých vlasů. Oblečen byl do trička s krátkým rukávem modré barvy s nezjištěným nápisem a tzv. kraťasů modro-bílé barvy (károvaných). Obut měl fialové nazouváky tzv. crocsy. Muž jel původně rovněž na jízdním kole.

Žádáme svědky, kteří mohou k věci uvést jakékoli informace, aby tak učinili na lince 158. Za pomoc děkujeme. K objasnění okolností události policie zahájila úkony trestního řízení pro trestné činy znásilnění a loupeže. Pachateli tak hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

« zpět do rubriky