Požár vrakoviště v Ropici způsobila rozbrušovací pila. Foto

Úterý, 24. 5. 2016, 8:20 - ROPICE - Sedm jednotek hasičů zasahovalo v pondělí večer v Ropici u požáru v areálu vrakoviště, které zasáhlo plochu 30 x 50 metrů a dvě ocelové haly. Kouř z vraků aut i jejich pneumatik se naštěstí dostatečně se rozptyloval po okolí a podle názoru pracovníků životního prostředí nezpůsobil žádné problémy.

Při požáru, za který může nedbalost při řezání rozbrušovací pilou, nebyl nikdo zraněn. Předběžná škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun, především na zařízení uvnitř dvou hal. Může se zvýšit o škodu na elektrických drátech nad vrakovištěm, které se teprve budou kontrolovat.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno v pondělí krátce po 19. hodině.

Hořela hromada vyřazených aut, některá ještě s pneumatikami, ve třech a někdy i čtyřech vrstvách nad sebou. Hasiči dostali oheň pod kontrolu už zhruba za hodinu a čtvrt, dohašování jim zabralo dalších několik desítek minut.

Většina jednotek se vracela na své základny po 22. hodině. Na kontrolu požářiště zde až do úterních ranních hodin zůstaly dvě jednotky dobrovolných hasičů z Ropice a Českého Těšina.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky