Požár hospodářské budovy způsobil statisícové škody. Foto

Neděle, 4. 12. 2016, 9:31 - JEZDKOVICE - V noci ze soboty na neděli zasahovalo osm jednotek hasičů u požáru hospodářské budovy v obci Jezdkovice na Opavsku. I když je škoda vysoká, naštěstí nejsou hlášeny žádná zranění. Při požáru však uhynulo větší množství chovného ptactva i drobného domácího zvířectva.

Operační středisko přijalo tísňové volání těsně po jedné hodině noční v neděli 4. prosince. Požár ohlásil některý ze sousedů. Na místo bylo postupně vysláno 8 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z okolí. Vzhledem k rozsahu požáru byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu.

Po svém příjezdu hasiči zjistili, že hospodářské stavení je zcela zasaženo požárem. Protože hrozil přenos požáru na okolní budovy, prvotním úkolem hasičů bylo uchránit okolní stavení, což se jim nakonec podařilo pomocí nasazení několika proudů hasební vody asi půl hodiny po příjezdu první jednotky. Požár byl úplně zlikvidován za dalších 4,5 hodiny.

Výše způsobené škody byla předběžně vyčíslena na 750 tisíc korun, příčinu vzniku požáru zjišťují specialisté - vyšetřovatelé hasičů a policie.







redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky