Požár dvou bytů ve Vítkovicích. Hasiči zachránili hendikepovanou ženu

Čtvrtek, 28. 7. 2016, 17:31 - OSTRAVA - Čtyři jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek odpoledne u požáru dvou bytů v bytovém domě v Ostravě - Vítkovicích. Zachránili odtud invalidní ženu středního věku, která se nadýchala kouře a v bezpečí jí podávali kyslík. Také evakuovali dvě další ženy.

Operační středisko hasičů bylo o požáru v domě ve Vítkovicích informováno ve čtvrtek krátce před druhou hodinou odpoledne. Do Jeremenkovy ulice vyjely dvě ostravské jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Zábřehu a Fifejdách, společně s nimi vyrazily k ohni dvě jednotky dobrovolných hasičů ze Zábřehu a Radvanic.

Z oken domu ve třetím patře se při příjezdu hasičů valily plameny a hustý černý dým. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za půl hodiny, zasažen ohněm byl byt ve třetím patře i ten nad ním, ve čtvrtém patře. V tomto bytě objevili hasiči zplodinami přiotrávenou ženu na vozíčku, dolů do bezpečí ji snesli na židli a posadili zpět do vozíčku. Poskytli jí kyslík, pak ji předali týmu záchranářů.

Hasiči po průzkumu všech bytů v domě objevili další dvě ženy, které evakuovali po schodech, po odvětrání chodby přetlakovým ventilátorem.

Během dohasovacích prací hasiči rozebírali stropní konstrukce. Do osmi hodin večer budou požářiště kontrolovat dobrovolní hasiči ze Zábřehu.

Neobyvatelné jsou celkem tři byty. Pro jednu rodinu zajišťuje vítkovická radnice náhradní ubytování.

Předběžná škoda byla odhadnuta minimálně na jeden milion korun, příčina vzniku požáru je v šetření.







redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky