Požár bytu ve Vendryni si vyžádal tři lidské životy. Fotogalerie

Neděle, 21. 2. 2016, 14:28 - VENDRYNĚ - Dvacet minut před půlnocí byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ohlášen požár v ložnici jednoho z bytů ve Vendryni. Hořela bytovka u Czytelni a podle místních lidí při požáru zahynuli tři lidé. Dvě ženy a jeden handicapovaný muž.

"Ti lidé už byli mrtví, jenže než jsme je stačili vytáhnout, zřítily se na ně trámy, proto se těžce zjišťovalo, kolik jich bylo," poznamenal jeden ze zasahujících hasičů.

Operační důstojník na místo postupně vyslal osm hasičských jednotek, tři profesionální ze stanic v Třinci, Frýdku - Místku a Nošovicích a pět dobrovolných jednotek z obcí Bystřice, Frýdek, Nýdek, Guty a Vendryně.

Po příjezdu hasičů na místo již byla střecha objektu v plamenech. Dvě osoby byly zraněny - jedna se nadýchala kouře, druhá utrpěla popáleniny. U dalšího člověka řešila záchranná služba známky akutní stresové reakce, ošetřen byl na místě.

Hasiči z objektu postupně evakuovali celkem sedm obyvatel, kteří našli útočiště v obecní tělocvičně.

Při hašení objevili hasiči tři lidi bez známek života a přivolaný lékař u nich konstatoval smrt. Požár nepřežil rovněž pes.

Hasiči rozebírali jednotlivé konstrukce a dohašovali ohniska požáru.

Vyšetřovatel stanovil předběžnou výši škody na 800 tisíc korun, příčinu vzniku hasiči spolu s kriminalisty a speciálně vycvičeným psem zjišťují.

Situaci komplikuje narušená statika objektu a není vyloučeno, že vyšetřování potrvá i několik dnů.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky