Policisté obvinili ředitele ze sexuálních zločinů

Středa, 29. 3. 2017, 13:49 - NOVÝ JIČÍN - Policisté obvinili ředitele novojičínského Střediska volného času Fokus s několika sexuálních deliktů, které měl podle nich spáchat na mladistvých ve věku od patnácti do osmnácti let. Nyní se zvažuje jeho vzetí do vazby.

K celé situaci se dnes vyjádřil za vedení Nového Jičína také jeho starosta Josef Dvořák: " Vedení radnice obdrželo od Policie České republiky informaci o zadržení ředitele Střediska volného času Fokus Nový Jičín. Toto sdělení považujeme za mimořádně závažné a všechny nás zaskočilo. Martin Jakůbek pracoval od roku 1992 ve školství jako pedagog, od 1. ledna 2005 je zaměstnancem příspěvkové organizace SVČ Fokus a za celou tu dobu zřizovatel školských organizací, kterým je město Nový Jičín, neobdržel jedinou negativní připomínku k práci a chování pana Jakůbka. Dokonce i zpráva z kontroly České školní inspekce z 1. prosince 2015 uvádí, že „ve středisku volného času panuje příznivá atmosféra a dosažené výsledky jsou dokladem úspěšného působení SVČ Fokus“.

Chci zdůraznit, že ctíme presumpci neviny a další případné kroky budeme zvažovat. Fokus povede po dobu nepřítomnosti Martina Jakůbka jeho zástupce Pavel Sedlář. Fokus funguje dál bez omezení. Výuku zájmových kroužků, které vedl Martin Jakůbek, převzali jiní pedagogové střediska volného času." Dudal na závěr k celé situaci starosta.

redakce Ostrava Online



« zpět do rubriky