Pokusil se znásilnit ženu. Poznáte ho?

pachatel znásilnění

Pátek, 18. 8. 2017, 9:58 - OSTRAVA - Ostravští policisté vyšetřují okolnosti trestného činu znásilnění, spáchaného ve stadiu pokusu. Došlo k němu v sobotu 12. srpna asi deset minut po osmé hodině ráno v Ostravě-Hrabůvce v Místecké ulici, u zastávky MHD Dřevoprodej, ve směru do centra. Zatím neznámý muž zatáhl čtyřiačtyřicetiletou ženu, která čekala na autobusové zastávce, do křoví. Ta volala o pomoc a bránila se. Nakonec oba upadli na zem, kde se pokusil o pohlavní styk. K tomu zřejmě nedošlo proto, že mu oběť stačila říci, že je nemocná.

Po útoku oba z místa odešli a nastoupili do autobusu číslo 39, kterým z místa činu odjeli. Násilník pak vystoupil z autobusu dřív než žena. Ta utrpěla drobná poranění a následkem jsou také psychické potíže.

Po příchodu domů se žena svěřila svým blízkým, kteří vše oznámili na tísňové lince. V průběhu vyšetřování zajistili kriminalisté stopy, které nyní zkoumají znalci. Stejně jako v některých předchozích případech tak mohou mít právě znalci klíčovou informaci pro objasnění činu.

Policisté také zajistili také obrazový záznam podezřelého. Žádají proto případné svědky, kteří poznají muže na záznamu, aby je kontaktovali na lince 158. Přivítali by také další informace svědků z tramvaje číslo 1, kterou na místo útoku oba přijeli a autobusu 39, kterým odjeli.

Pachateli skutku hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

redakce Ostrava Online

 

 

« zpět do rubriky