Počet spojů RegioJet od neděle 10. prosince rekordně naroste

Sobota, 9. 12. 2017, 18:12 - OSTRAVA - Mezi nové destinace se zařadí také například východoslovenské Humenné či Michalovce a v ČR pak Opava, Svitavy, Blansko, Letovice či Adamov.

Rekordně největší nárůst spojů RegioJet – o více než 40 % přinese nový jízdní řád, který vstoupí v platnost v neděli 10. prosince 2017.

Největší novinkou jsou spoje do Vídně, a to za nejnižší ceny 370 korunza trasu Praha – Vídeň ve třídě Standard při platbě kreditovou jízdenkou a 375 korun při platbách ostatními způsoby. Na trase Brno – Vídeň pak jízdenka ve třídě Standard stojí 170 korun při platbě kreditovou jízdenkou a 175 korun při platbě ostatními způsoby.

Nejedná se přitom o nějakou „včasnou jízdenku“ nebo několik lístků pro pár vyvolených. Tato cena je dostupná všem, až do odjezdu spoje nebo do vyprodání míst ve třídě Standard. Do té patří obvykle nejvíce míst v každém spoji, včetně například vozů Astra s individuálními obrazovkami v sedačkách.

Novinkou je také posílení spojů na trase Praha – Brno – Bratislava a zpět a to na 3 spoje denně v každém směru od prosince a o další čtvrtý pár spojů od změny jízdního řádu v červnu 2018.

Jako novinku zavádí RegioJet nový přímý vlakový spoj Opava východ – Ostrava Svinov – Olomouc – Praha. Nový spoj Opava - Praha bude vyjíždět z nádraží Opava východ ráno ve 4.15 hodin s příjezdem do Prahy hlavního nádraží v 7.52 hodin.

V opačném směru pak z Prahy pojede v 15.48 hodin s příjezdem do stanice Opava východ v 19.20 hodin. Tento nový pár spojů doplní ranní a odpolední špičku vlaků RegioJet tak, že ráno po 4.00 hodině ve směru z Ostravska do Prahy a odpoledne z Prahy na Ostravsko po 13.00 hodině pojedou vlaky RegioJet každou hodinu.

Mezi Prahou a Ostravou tak během dne pojede celkem 11 spojů v každém směru – dohromady 22. RegioJet tím dále posílí svou kapacitu, kterou na trase Praha – Ostravsko nabízí a současně osloví zcela nové zákazníky ve slezské metropoli Opavě.

redakce Ostrava Online

 

 


« zpět do rubriky